Over de naam van

Stichting Artemis Wonen

De naam van Stichting Artemis Wonen verwijst naar godin Artemis uit de Griekse mythologie. Ze is de godin van de jacht. Ze is zeer onafhankelijk en ambitieus. Ze is doelgericht, gefocust, heeft veel wilskracht en is een enorme doorzetter. Ze is ondernemend en initiatiefrijk, baanbrekend en grensverleggend. Ze weet wat ze wil en laat zich daar niet van af leiden. Ze is een echte revolutionair en pakt het groots aan. Ze is niet bang en neemt risico's. Ze is een echte idealist, betrokken bij het wel en wee van de wereld. Ze strijd voor rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. 


Artemis reflecteert precies de waarden van Stichting Artemis Wonen, haar bestuurders en haar toekomstige bewoners.

Karlijn

Dit is Karlijn, de initiatiefnemer en oprichter van stichting Artemis Wonen. Naast haar baan als HR manager is ze druk in de weer met het verwezenlijken van haar droom: Artemis Wonen. 

Het begon allemaal in 2018 toen Karlijn zich ging oriënteren op woningen met ADL zorg. In Den Haag kon zij niet vinden wat zij zocht: een woning in een veilige omgeving waar zorg op afroep wordt geboden. En waarbij je zelf regie houdt over je lijf en leven, zonder grote logge organisatie er achter. Na verschillende opties te hebben overwogen dacht Karlijn: als het niet bestaat, dan ga ik het toch zelf oprichten. 

Zo is het idee ontstaan om een bewonersinitatief te starten met ADL zorg in Den Haag waar de bewoners zelf door middel van PGB 24 uur afroepbare zorg realiseren. 

De afgelopen twee jaar is Karlijn vooral aan het lobbyen geweest, bij de gemeente, woningcorporaties, toekomstige bewoners, bij bestaande wooninitiatieven en bij belangenverenigingen.
 
“We staan de op een kantelpunt. We hebben de gemeente achter ons, twee woningcorporaties willen met ons in zee en er zijn enorm veel geïnteresseerden bewoners. Nu moeten we doorpakken. Ook al hebben we de woningmarkt nu niet mee, ik weet zeker dat het een kwestie van enkele maanden is voordat we uitzicht hebben op een locatie” aldus Karlijn.

Ed

Dit is Ed, bestuurslid van stichting Artemis Wonen. Al bijna 20 jaar zit hij in een rolstoel door ziekte en leidt een erg actief leven.

Ed is via via in een aanleunwoning gaan wonen. Hij woonde eerst in een woonvorm omdat hij 24/7 direct oproepbare ADL-hulp nodig heeft, maar zijn erg actieve leven en de strakke regels in de woonvorm combineren ging gewoon weg niet.

Om die reden heeft hij Artermis wonen omarmt en is naast Karlijn en Jose de motor om dit project benen en armen te geven.

Ed houdt zich bezig met de nodige zaken ter bevordering van de beperkte mens naast het vele testwerk wat hij  (ook 's nachts) doet door heel t land, zit hij in commissies. 

Met regelmaat wordt Ed benaderd door mensen met een beperking voor een advies. Hij is mensen graag van dienst, want naast al bijna 20 jaar beperkt zijn kan hij ook putten uit decennia onbeperkt te leven en  werkzaam te zijn geweest als chemisch adviseur.

In zijn vrije tijd bezoekt deze durfal graag -muziek- evenementen en reist hij veel. Zijn muzieksmaak is rock, haagse rock waar hij graag in de Haagse café en poppodia van geniet.

Jose

Dit is José bestuurslid stichting Artemis Wonen. Zij is een kleurrijke authentieke Bourgondiër die af en toe gezellig als een olifant door de porseleinkast wandelt. 

Ze is 67 jaar dus net gepensioneerd en dat vind zij erg prettig. "Nu mag ik lekker doen waar ik zin in heb", zegt José over haar pensionering. 

Achter haar brede glimlach schuilt veel levenservaring wat zijn sporen heeft getrokken, maar volgens José kan het altijd erger. 

Zij is 10 jaar geleden vanuit Helmond (Brabant) verhuisd naar een ADL complex in Wassenaar, waar 24-uurszorg op afroep beschikbaar is . Het gemis van even naar een winkelcentrum, bioscoop, theater etcetera is erg groot op d locatie waar zij nu woont. Het complex ligt in de prachtige natuur maar voor José te saai en (openbaar) vervoer van en naar Wassenaar is ronduit slecht tot moeilijk. 

Daarom heeft Jose zich aangesloten bij Artemis Wonen, wat ook haar droom is geworden. Samen iets moois creëren past bij haar. Ze is open, eerlijk maar ook erg direct. Maar José wil je altijd helpen als ze dat kan.